ZELF MAKEN: CHOCOLADE LEPELS

Chicanomics zelf chocoladelepels makenBegint de Kerststress al toe te slaan bij jou? Of heb je jezelf ‘uitbesteed’ aan familie en vrienden? Dan kun je toch nog, om je zelf te verwennen, deze lekkere chocolade lepels om zelf te maken. Het is de bedoeling dat je ze laat smelten in warme (chocolade)melk. Perfect voor op de bank als buiten de regen (een witte Kerst gaat dit jaar helaas aan ons voorbij) tegen de ruiten slaat. Het is snel gemaakt en je kunt je creativiteit de vrij loop laten gaan.

Je hebt nodig:Chicanomics zelf chocolade lepels maken

  • plastic lepels
  • reep chocolade (wit, puur of melk) in stukjes
  • versiersnoep, bijvoorbeeld mini marshmallows, smarties, nootjes, kokosrasp ed
  • bakpapier

 

Chicanomics chocolade lepels makenBreek de chocoladereep in blokjes en smelt deze au bain marie (in een pan met water, hang je de schaal met de stukjes chocolade en deze laat je langzaam smelten). Ik doe het in de magnetron, gaat net zo goed en sneller. In mijn magnetron ongeveer 3 á 4 minuten op 600 watt. Wel af en toe roeren.

Chicanomics chocolade lepels zelf maken
Als chocolade gesmolten is, schep je een plastic lepel vol met chocolade. Deze laat je even ‘uitlekken’ en versier je hierna met marshmallows, smarties: whatever je lekker vindt. Leg ze te ‘drogen’ op een stuk bakpapier. Zet de lepels een half uurtje in de ijskast om hard te worden.

Chicanomics zelf chocolade lepels maken

Ondertussen maak je je loungeplek vast in orde, zet een Kerstmuziekje op en dan…. mmmmmmmmmmm. Lepel laten smelten in de warme (chocolade)melk met slagroom.

xZara

 

 

 

Tip: Je kunt er ook hele berg maken en deze dan leuk inpakken, in doorzichtig folie met een strik bijvoorbeeld, als cadeautje voor onder de Kerstboom. Of om mee te nemen naar waar jij je verder laat verwennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>