Wijnrood is trendkleur voor dit najaar

Wijnrood trendkleur

Wijnrood wordt dé trendkleur van dit najaar. Veelvuldig gesignaleerd op de catwalks in kleding en accessoires. Minimaal dus wel een fashion item in deze kleur aan je garderobe toevoegen voor de winter! Ik ben natuurlijk een beetje gefixeerd op sieraden. Dus deze week nog een armband om te diy-en. Volgende week zal ik met wat anders komen… it’s a promise.

Wat heb je nodig?

Chicanomics armband maken

  • wijnrode suède veter van ongeveer een meter
  • jasseron, oftewel ketting bestaande uit ringetjes, van in mijn geval 18 cm. Meet je pols en trek daar 1 cm vanaf. Je hebt er twee nodig.
  • twee kralen met een groot gat, de veter moet er doorheen kunnen

Hoe maak je een metallic armband in 6 stappen?

Chicanomics wijnrode metallic armband

Hang de twee stukken jasseron in het midden van de veter

Chicanomics wijnrode metallic armband

Rijg de veter door de tweede ‘rij’ ringetjes. Zorg dat de uiteinden van gelijke lengte blijven.

Herhaal stap 2. De twee draden gaan door dezelfde ringetjes.

Chicanomics metallic armband

Let op elke keer als je de veter door een oog haalt, keer je de armband om. Je begint dus steeds met rijgen van onder naar boven. Op deze manier krijg je een gelijkmatig patroon.

Chicanomics metallic armband

Ga door tot het eind & bevestig beide kettingen aan elkaar door de veter door de ringetjes van het begin te rijgen. Dit is even prutsen.

Chicanomics metallic armband

Rijg de twee kralen aan beide uiteinden en maak een klein knoopje aan het eind.

Het eindresultaat

Chicanomics armband maken

Klaar! Doe de armband om en maak een knoop of strik met beide uiteinden. De kralen zorgen ervoor dat de armband blijft zitten. Have fun met het diy-en van deze armband.

Waar koop je het een en ander?

Alle onderdelen, veter, jasseron en kralen met grote opening kun je bij lokale sieradenwinkels kopen. Veel hobbywinkels hebben tegenwoordig ook een uitgebreide assortiment aan artikelen om sieraden te maken. Zit geen van deze winkels bij jou in de buurt, dan kun je ook op internet zoeken bij online kralenwinkels, Sayila is bijvoorbeeld een grote. Ik koop vanwege Zouf bij groothandels, hier kun je als particulier helaas niet kopen. Kom je er niet uit of wil je mijn model preceies namaken, mail me dan op info@chicanomics.nl.

Jasseron van zware kwaliteit is best prijzig, koop dus een zo kort mogelijk stuk.  Vantevoren even goed opmeten. Deze armband heeft mij rond de € 5,75 gekost.

Tip: Je kunt aan de ringetjes ook nog allerlei bedeltjes en hangertjes bevestigen.In plaats van een veter kun je ook lint gebruiken.

**Picturesource first photo: http://www.fashioninspo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>