The Monday After: appel dag

Chicanomics budgetvriendelijke receptenIk heb een zwaar slempweekend achter de rug. Te veel ‘booz’ en lekker eten. ‘The Monday after’ doe ik dan meestal een appel dag. Terwijl ik dan juist zin heb in een vette hap. Eet ik de hele dag tot het avondeten: appels.

Het geeft me altijd weer een energy boost en, als ik het volhoud, een supergoed gevoel. Bovendien heel budgetvriendelijk. Alleen de hele dag appels eten is wat saai en gaat mij vaak tegen staan. Dus enige variatie is wel gewenst.

Wat heb je nodig?

Chicanomics budgetvriendelijke recepten

 

 

 

 

 

Wat dacht je van… appels

Appels zijn overigens erg gezond (ja, mam…). “I’ll spare you the dull details”, maar appels bevatten veel vezels en ook anti oxidanten. Deze laatste gaan veroudering tegen. Bovendien onttrekken appels overtollig vet aan je ingewanden. En daar houd ik van, alles wat vet verwijderd of onttrekt is favoriet bij mij!

‘s Ochtends begin ik dus met een appel in partjes. Als ik echt veel honger heb, neem ik anderhalve appel en geef de rest van de stukjes aan mijn konijnen.

Chicanomics budgetvriendelijke receptenOm een uur of tien heb ik dan eigenlijk al wel weer een beetje trek. Dan maak ik een kiwi appel smoothie, gooi 2 kiwi’s, 1 of 2 appels, wat sap van een mandarijn of sinaasappel en een of twee ijsblokjes, voor het extra vocht, in de blender. Shake it en drink it!

Kiwi’s barsten overigens van de vitamine C, twee keer zoveel als in sinaasappels. En ze bevatten serotonine, een natuurlijk antistress middel. Bovendien zijn ze goed voor spijsvertering, wat ook weer even mooi is meegenomen, toch?

Mmmmmmmmmm, alhoewel, het ziet er qua kleur niet uit, vandaar geen foto omdat dit esthetisch niet verantwoord is. Appel verkleurt namelijk snel en maakt dingen bruin. Je kunt dit weer tegen gaan door er citroen aan toe te voegen. Maar dat maakt de al enigszins zure smaak van deze smoothie nog sterker. Maar met een leuk rietje en het ├╝ber gezonde gevoel, wat je krijgt na de eerste slok, maakt de kleur een hoop goed. Dus zo nodig opdrinken met gesloten ogen.

Chicanomics budgetvriendelijke receptenChicanomics budgetvriendelijke recepten

 

Voor de lunch maak ik dan een appeltje uit de magnetron. Dit is een heel makkelijk recept!

Schil een appel en doe er kaneel op. Zet de appel gedurende 3 minuten op 600 watt in de magnetron en Yummy.

Tot het avondeten verder dus appels eten. Denk je dat je hier heel appelig van wordt? Niets is minder waar… Aan het eind van de dag voel je je juist niet meer als een rimpelige, lang bewaarde appel, maar barst je van de daadkracht. Al is het alleen maar omdat je de hele dag allerlei verleidingen hebt kunnen weerstaan!

Tip: Maak de magnetron appel als je je huis wilt verkopen. De geur van gebakken appeltaart die door je huis trekt als je dit maakt, doet wonderen.

 

3 thoughts on “The Monday After: appel dag

  1. Ik ga meteen een zak appels kopen en maak Dinsdag mijn appeldag. Je hebt me helemaal overtuigd Fab!! Love your blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>