Slurpen toegestaan

Ik wordt altijd heel erg gelukkig van Wagamama, omdat je er lekker en snel kunt eten, enne mag… SLURPEN. Voor het eerst at ik er in London, toen een vriendje daar tijdelijk woonde. Helemaal geweldig. In ieder geval het eten inspireert mij nog steeds om zelf lekker snel te wagamama-en thuis. Vandaar vandaag een budgetvriendelijk recept voor een noedelsoepje om te diy-en in de keuken. Voor één persoon voor een lekker avondje me-time. Wil je toch wat meer uitgeven? Dan geef ik aan het eind van het recept nog wat tips om het gerecht te upgraden.

Wat heb je nodig?

  • instant noedels, ik heb zo’n 1 persoonspakje genomen, zit ook al bouillon bij
  • 100 gram kipfilet in blokjes
  • honing, ketjap, knoflook
  • 100 gram Sugarsnaps
  • kroepoek
  • 2 eetlepels mais

Hoe maak je het in 6 stappen?

Marineer de kipfilet minstens een kwartiertje in een scheut ketjap, half teentje knoflook en een scheut honing. Hoe langer, hoe lekkerder.

Zet ondertussen bodempje water op en als dit kookt voeg je de afgehaalde sugarsnaps toe en kookt deze 3 minuten mee. Afspoelen met koud water dan blijven ze mooi groen.

Bak de kipfilet bruin in een scheutje olijfolie.

Snijd de noedels met een scherp mes door midden en leg ze in een diepe soepkom of -bord. Strooi de bouillon er over en voeg kokend water toe, zo veel totdat de noedels half onder staan. Laat 4 tot 5 minuten wellen.

Haal de noedels met twee vorken uit elkaar.

Nu kan het ‘dressen’ beginnen. Voeg aan de soep de kipfilet, sugarsnaps en mais toe. Leg er nog wat kroepoek op en klaar… YUMMY een lekker budgetvriendelijk recept.

Het eindresultaat

Noedelsoep Chicanomics

Tips om te upgraden: het aantal variaties met dit recept zijn oneindig. Zo maar wat ingrediënten om extra toe te voegen: paksoi, surimi stukjes, garnalen, champignons, stukjes gekookt ei, in plaats van kip kun je ook kiezen voor rundvlees of gehaktballetjes.

**Picturesource Wagamama card: bostonist.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>