INSPIRATION: RECEPT VOOR VITAMINEN SMOOTHIE

Chicanomics recept smoothieAls je ziek bent is dit het beste recept om snel weer op te knappen. Het schijnt dat de meeste mensen griep krijgen in de maanden januari en februari. Tijd dus om jezelf te wapenen, als het nog kan met een Vitaminebom Smoothie. Hierdoor verhoog je je weerstand en ben je dus minder vatbaar. En als je de griep al wel hebt, knap je hierdoor misschien wel sneller op.

Wat ik heb gedaan, is eens wat groente en fruit bekeken die ik al in huis had en hun werking ‘bestudeerd’. Ik wilde een groene smoothie maken omdat dit er gezond uitziet en je er vrolijk van wordt.

Wat gaat er in dit vitaminebommetje?
Chicanomics recept smoothie

  • 1 avocado (veel onverzadigd vet wat goed voor je hart is)
  • 1 kiwi (meer vitamine C dan een sinaasappel)
  • 2 takjes basilicumblaadjes (verlichtend bij verkoudheid, hoesten, verstopte sinussen)
  • 10 druiven (veel vitamine B en C en druivensuiker voor extra energie)
  • handje spinazieblaadjes (veel ijzer wat de weerstand verhoogt)
  • glas groene thee (veel antioxidanten)
  • 2 eetlepels vloeibare honing (verlichtend bij keelpijn en hoesten)

Chicanomics recept smoothie

Zet een glas groene thee en laat deze afkoelen. Let op, groene thee wordt snel bitter. Laat hem dus niet langer dan 3 minuten trekken.

Chicanomics recept smoothie

 

Doe nu alle ingredi├źnten bij elkaar in de blender. Begin als eerste met de groene thee, dan mengt dit beter en krijgt je smoothie de juiste substantie. Zet de blender aan en klaar!

xZara

Tip: Wist je trouwens dat gele kiwi’s nog beter werken dan de ‘gewone’kiwi als middel tegen verkoudheid, keelpijn en luchtweginfecties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>