Microtrend dit najaar: folklore

Micrtrend Folklore in WhoWhatWear

Een microtrend dit najaar op de catwalks is Folk oftewel folklore, aldus de Amerikaanse site whowhatwear.com. Een fashionsite met veel aandacht voor de laatste trends in mode en wat bekende mensen dragen. In de mode en accessoires veel rijkbewerkte prints, warme kleuren en handwerk-stijl. Ook op andere sites veel aandacht voor deze trend en dan met name accessoires met de looks dat je ze zelf hebt gemaakt, de zogenaamde handwerk stijl. En dat kun je vandaag doen, met het zelf maken van een folklore armband.

Wat heb je nodig?

Benodigdheden Chicanomics folklore armband

  • centimeter
  • 2 platte sieradentangen
  • 2 veterklemmetjes
  • 1 slotje en sluitring
  • 2 kleine metalen buigringetjes en 1 grote
  • stuk lint/band met folkloristische uitstraling
  • schaar, lijm eventueel naald en garen

Hoe maak je de folklore armband in 6 stappen?

Meet je pols en het aantal centimeters van het slotje met de sluitring als het plat ligt. In mijn geval is mijn pols 18cm (maar ik neem een halve cm extra, ik houd niet van strakke armbanden), het slotje en de sluitring zijn 2,5 cm.

Knip het lint af op gewenste lengte, MAAR neem 2 cm extra voor de zoom. Dus wederom in mijn geval 18,5cm polsomvang -/- het slotje en ring 2,5 cm = 16 cm + 2 cm zoom = 18 cm

Zoom folklore armband Chicanomics

‘Plak’ de zoom van het lint door twee keer om te slaan en vast te lijmen. Ik gebruik een lijmpistool hiervoor. Maar het kan ook met andere lijm of je kunt het met naald en draad vastmaken. Dat laatste vind ik te veel gedoe.

Verterklem Chicanomics armband

Zet de veterklemmen aan beide uiteinden vast door deze dicht te knijpen met een van de platte sieradentangen.

Folklore armband Chicanomics

Maak nu het slotje en de sluitring vast aan de beide veterklemmen met de twee kleine metalen ringetjes door ze dicht te buigen tot een cirkel. Hiervoor gebruik je de twee platte sieradentangen.

Ik heb er tot slot nog een bedel aan gehangen om het net even wat anders te maken. Hiervoor heb ik de grote metalen ring gebruikt.

Het eindresultaat

Chicanomics folklore armband klaar

Tada KLAAR! Besteed budget minder dan €1. De sieradentangen had ik al. Ik moet trouwens nodig eens wat handcrème op doen, zie ik :) .

Waar koop je het een en ander…

De meeste benodigdheden kun je bij een lokale kralen- en hobbywinkel halen, als je die in de buurt hebt. Of via internet. Ook Xenos heeft veel materialen op sieradengebied. Leuke bandjes kun je ook bij een lokale stoffen- of fourniturenzaak kopen. De sieradentangen kun je het goedkoopst halen bij een doe-het-zelf zaak, zoals Praxis of Gamma ook Kwantum verkoopt ze ook. Ze liggen vaak in van die koopjesverzamelbakken.

Kom je er niet uit of wil precies dezelfde armband maken? Mail me dan op info@chicanomics.nl. Ik help je graag verder.

Tip: Deze folklore armband past trouwens ook perfect bij de huidige stacking trend. De trend waarbij je een heleboel verschillende armbanden bij elkaar draagt.

Picturesource first photo: www.whowhatwear.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>