DIY: GLAZEN PIMPEN VOOR DE FEESTDAGEN

Chicanomics diy glazen pimpenSinterklaas heeft het land nog maar net verlaten of alle pijlen zijn al weer gericht op het volgende feest. Je kunt er ook bijna niet omheen, ook al zou je dat willen, want de hele omgeving is in de ban van de Kerstman.

Kerstbomen zie je op allerlei daken van auto’s, overal lichtjes, kerstmuziek en sneeuw. De kans op een witte Kerst is volgens deskundigen niet al te groot dit jaar. Dus vandaag dan maar snel winterse foto’s maken voor je eventuele kerstgroet.

De Kerstdagen lenen zich bij uitstek om eens goed uit te pakken in de DIY decoratie. Vandaag ga ik glazen pimpen voor op een mooi versierde Kerstdiner-tafel. Ik heb gekozen voor champagneflûtes omdat wij meestal wel een slokje van dit goddelijke vocht met Kerst nemen. Ook kun je er trouwens prima, als tussengerecht, een zogenaamde spoom in serveren.

Wat heb je nodig?Chicanomics diy glazen pimpen

  • glazen op een voetje
  • kralen
  • doorzichtig opdrogende sterke lijm

 

 

 

Hoe pimp je glazen?

  • Maak de glazen schoon en vetvrij
  • Bepaal welke kralen je wilt gebruiken en bedenk een patroon
  • Doe wat lijm op de voet van het glas en plak kralen vast
  • Laat goed drogen

Het eindresultaatChicanomics diy glazen pimpen

Deze glazen uiteraard niet in de wasmachine zetten.

 

 

Tip: Begin op tijd, zeker als je veel mensen verwacht, het is een tijdrovend klusje!

 

 

 

Van dichtbij is het ook heel mooi (vind ik…)Chicanomics diy glazen pimpen

 Ik heb bewust gekozen voor niet té Kerstmisachtige kralen zodat je ze ook gedurende het jaar ook nog eens kunt gebruiken

 

 

Chicanomics diy glazen pimpen

 

Heel chic, ook leuk voor een bruiloft.

 

 

 

Waar koop je het een en ander?

De kralen heb ik bij Zouf ‘geleend’, de glazen had ik al. Al met al kan dit heel budgetvriendelijk, ook als je niks in huis hebt. De Hema en bijvoorbeeld Xenos hebben leuke goedkope glazen. Kraaltjes kun je hier ook halen of bij een lokale hobby- of kralenwinkel.

xZara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>