DIY: PIMP UP THE PUMPS

Chicianomics pimp up the pumpsIk heb best veel schoenen en ook veel oude schoenen, laarzen, sneakers en ga zo maar door. Ik bewaar ze soms zo lang dat ze weer in de mode komen. Ook koop ik natuurlijk vaak ‘situational shoes’ (hé misschien een leuke voor Van Dale), schoenen voor een bepaalde gelegenheid. Bijvoorbeeld zilveren, voor de feestdagen. Maar omdat die dan weer ergens achterin de kast liggen, vergeet ik dat ik al twee paar andere zilveren had liggen. Deze zijn duidelijk toe aan een revival: Pimp up the pumps. Een lekkere diy klus.

Wat heb je nodig?Chicanomics diy pimp up the pumps

  • naast dus een paar pumps
  • ‘good old’ modpodge met glans
  • vrij dik papier, het kan ook met stof maar dat doe ik een andere keer
  • een kwast
  • een schaar

 

Chicanomics pimp up your pumps

Hoe pimp je pumps?

 

 

 

 

 

Bepaal een patroon. Ik heb in dit geval de plaatjes uitgeknipt. Breng met kwast modpodge aan op schoen. Plak de illustratie er op en ‘lak af’ met modpodge. Ik heb gekozen voor de glansversie. Ga zo door tot je beide schoenen heb beplakt en afgelakt en laat ze drogen. Het is een intensief klusje en mat name de hakken en de randen vergen enig geduld en precisie.

Maar dan krijg je ook wat…

Chicanomics diy pimp up your pumps

Chicanomics diy pimp up your pumps

 

 

Ziet er van dichtbij ook best cool uit!

 

 

Het eindresultaat, gepimpte pumps stripstyle, en dan nu live geshowd

Chicanomics diy pimp up your pumps

 

 

Van voren…

 

 

 

Chicanomics diy pimp up your pumps

 

en van achteren

 

 

 

 

Waar koop je het een en ander?

De schoenen haal je uit je kast of koop je tweedehands voor een paar piekies. De modpodge met glans koop je bij een lokale hobbywinkel of via internet. Reken op tussen de € 7 en €10 voor een potje afhankelijk welke versie je koopt, maar je doet er best lang mee. Ook als je het zo intensief gebruikt als ik. Al met al heb je dus op een goedkope manier weer nieuwe schoenen. Niet geschikt om mee in de regen te gaan lopen, wel om bijvoorbeeld beeldig te zitten aan de Kerstdis.

xZara

Tip: probeer niet het papier in te grote stukken op de schoen te plakken. Dit gaat dan of scheuren of er komen te veel vouwen in. Houd dus rekening met een patroon dat makkelijk in stukken te knippen is.

 

4 thoughts on “DIY: PIMP UP THE PUMPS

  1. erg mooi en goed uitgelegd
    dit ga ik zeker ook proberen want ook ik heb nog oude schoenen in de kast liggen. maar stel dat de gepimpte schoen wel nat of vies word door regen en zand. hoe krijg je dan makkelijk en veilig de schoenen droog. of kun je voor de zekerheid de schoenen ook met een speciale lak aflakken.zodat je het makkelijk kunt schoon maken. ik zelf zit op facebook. je vind mij onder servettentechnieken met patricia……..

    • Dankje. Ik zou zorgen dat de gepimpte pumps droog blijven. Het blijft tenslotte papier wat je erop heb geplakt. Ik weet niet hoe een normale waterbeschermings spuitbus voor bijvoorbeeld schoenen of tassen zich houdt op het kwetsbare papier. Ik heb dat nog nooit uitgeprobeerd. Ik ga zeker een keer op je facebook pagina kijken. Xz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>