DIY: KURKENZETTERS

Dit is echt zo’n projectje voor tussen door. Je doet het snel en makkelijk. En het is ook nog super leuk om te doen en functioneel. Ik heb kurkenzetters gemaakt om op papieren te zetten zodat ze niet wegwaaien. Maar je kunt er ook onderzetters van maken, voor onder een pan bijvoorbeeld. 

 

Deze spulletjes heb je nodig om het te maken:
- Kurken
- Tyraps (het is leuk om allemaal verschillende kleurtjes te gebruiken)
- Lijm
- Kranten

 

Ik vind het leuk om de kurken te beplakken met kranten dat geeft net dat leuk accentje aan de kurkenzetter. Maar het kan ook met tijdschriften of snoeppapiertjes. Je knipt een rechthoek uit waar de kurk in past zodat  je hem er omheen kunt rollen. 

  


Vervolgens besmeer je de kurk met lijm en rolt de krant om de kurk heen. 
De overige stukjes vouw je er mooi omheen en lijm je vast. Dit herhaal je bij alle kurken die je beplakt wilt hebben. Ik gebruik voor de kleine kurkenzetters 3 kurken.

 

 

Nu komt het belangrijkste en het moeilijkste onderdeel: de tyraps om de kurken heen doen. Je pakt de drie kurken en trekt de tyrap er omheen, als hij mooi om de kurk heen zit, dan trek je hem aan. Zo krijg je super leuke en hippe kurkenzetters om leuk op tafel te zetten.  

 xZara

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>