DIY KERSTDECORATIE: KERST WILDLIFE

Chicanomics DIY kerstdecoratieDecember is een dure maand, maar toch moet alles met Kerst er wel weer tiptop uitzien. En elk jaar wil ik wel weer iets nieuws qua kerstdecoratie. Deze diy kerstdecoratie heb ik langs zien komen, volgens mij op Pinterest. Het is leuk en makkelijk om te maken. Budgetvriendelijk en je kunt het nog verder oppimpen met bijvoorbeeld glitters en kaarsjes.

Het versieren van het huis met groene takken en later het neerzetten van de kerstboom stamt trouwens uit de 15e eeuw. Mensen wilden het donkere koude huis versieren met groen. De enige bomen die groen zijn in de winter zijn naaldbomen, vandaar dus de kerstboom. Later kwamen daar een heleboel andere versieringen bij. De kerststal was er trouwens nog eerder dan de kerstboom, een gebruik natuurlijk van de katholieke kerk om de geboorte van Jezus te eren. OK aan de slag!

Chiacnomics diy kerstdecoratieZet klaar:
– plastic beestjes, ik heb gekozen voor de wat stoerdere wildlife beesten
– goud- of zilverkleurige verf
– glitters in allerlei kleuren
– kaarsenstandaardjes en kaarsjes uit zo’n verjaardagspakket
– kwast & kranten

 

 

Verf de plastic beestjes goud of zilver en bestrooi ze met glitters. Dit moet je gelijk doen anders plakken de glitters niet. Laten drogen.
Chicanomics DIY kerstdecoratie

 

 

Voor…

 

 

Chicanomics DIY kerstdecoratie

 

 

Na…. helemaal glitter & glam voor de Kersttafel!

 

 

Je kunt de beesten zo laten of bijvoorbeeld nog een kaarsje op de rug monteren. Hiervoor moet je een gaatje in de rug van het beest boren, met bijvoorbeeld een handboortje.

Chicanomics diy kerstdecoratieHierna verf je de standaardjes en de kaarsjes ook.

Gebruik de kaarsjes puur als decoratie en steek ze niet aan. Denk dat het behoorlijk gaat fikken vanwege de verf.

Je kunt ook naamkaartjes maken van de beestje door weer een gaatje te boren en er dan een kaartje op te maken.

Chicanomics diy kerstdecoratieChicanomics diy kerstdecoratie

 

 

 

 

 

Je koopt de beestjes bij een speelgoedwinkel, een 1 EURO zaak of soms bij Zeeman. De verf had ik nog staan. De glitters heb ik bij Bruna gevonden, maar die verkopen ze ook bij de HEMA, V&D of lokale hobbywinkels. De kaarsjes koop je ook bij de HEMA of bijvoorbeeld Albert Heyn. Als je slim inkoopt, kun je voor een paar EURO klaar zijn.

xZara

Tip: Gebruik qua verf, hoogglans verf voor binnen en buiten. Dit pakt goed op de plastic beesten. Plakkaat- of andere minder sterke verf blijft niet zitten.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>