D.I.Y IJSLANTAARNS MAKEN

Chicanomics diy ijslantaarnsVandaag is mijn lieve papa jarig, Happy Birthday! En het komt (niet helemaal) toevallig zo uit dat ik juist vandaag klaar ben met een diy projectje waar ik al een paar dagen mee bezig ben. En dat in principe alleen kan als het buiten vriest. Het leuke is dat het een beetje feestelijk is en dat komt dus helemaal goed uit.

Nu de dagen nog vroeg donker zijn, leek het mij een goed idee om ons terras op te leuken met ijslantaarns.

Je hebt nodig:
Chicanomics DIY ijslantaarns

  • Ballonnen
  • Water
  • Vrieskou of ijskast/vriezer
  • Mesje
  • Waxinelichtjes

Vul een aantal ballonnen met water. Dit gaat het makkelijkst als je ze aan de kraan ‘hangt’.
Chicanomics diy ijslantaarns

Houd je hand onder de ballon bij het vullen anders scheurt hij. Als hij vol is, draai dan eerst de ballon een paar rond als hij aan nog aan de kraan hangt en knoop hem dan pas dicht! Anders sprietst het water alle kanten uit en wordt je kletsnat (… dat had ik dus).

Leg de gevulde ballonnen nu buiten (in de vrieskou) en laat ze hier liggen tot ze hard zijn geworden. Dit duurt echt wel even. Heb geduld, als je ze te snel pakt, ‘kletsen’ ze uit elkaar (… had ik ook)
Chiacnomics DIY ijslantaarns

Als de ballon een harde bal is geworden, knip je hem voorzichtig open.
Chicanomics diy ijslantaarns

Dan zie je een hele mooi ijsbal als het goed is, die nog niet helemaal bevroren is. Als je hem op en neer rolt, zie je water bewegen.
Chicanomics diy ijslantaarns

Waar het water beweegt, maak je een gat. Laat het water er vervolgens uitlopen. En maak het gat dan groter, zodat er minimaal een waxinelichtje in kan.
Chicanomics diy ijslantaarn

Nu kun je met een mesje verder gaan met ‘ijs sculpturen’. Een kaarsje er in en je bent klaar! Echt gaaf geworden, vind ik persoonlijk.
Chicanomics diy ijslantaarnChicanomics diy ijslantaarns

 

 

 

 

Ik heb er een aantal gemaakt en bij elkaar gezet. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze te verspreiden.
Chicanomics diy ijslantaarns

Dit DIY project kost bijna niets. De prijs van een zak ballonnen en een aantal waxinelichtjes. En dit…. en dat is onbetaalbaar (ja oma).
Chicanomics diy ijslantaarns

 xZara

Tip: Houd er rekening mee dat je ruim anderhalf tot twee dagen nodig hebt, tenzij je de vriezer van je ijskast gebruikt. Dus wil je een romantisch weekend, dan moet je nu snel aan de slag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>