CITY: BARCELONA

Wauw, wauw!!! Dit is de perfecte stad voor in de zomer.

Het is lekker warm, je kunt goed shoppen en de Spanjaarden weten wel wat lekker eten is. Ik zelf ben ook Spaanse, dus ik voelde me weer helemaal op me plek. Het leuke aan Barcelona is dat er s ’avonds ook heel veel te beleven is. Je struint gewoon van tentje naar tentje en neemt de heerlijkste kleine tapas.

Om de hoek bij mijn appartement zit een klein hip ontbijttentje: Galeria Cosmo. Als je hier ontbijt begint je dag al goed. Ze hebben heerlijke broodjes, goeie jus d’orange en de bediening is hartstikke leuk.

Wat natuurlijk ook bij Barcelona hoort is FC BARCELONA. Het is echt een aanrader om naar Camp Nou te gaan. Je ziet namelijk ontzettend veel zoals de kleedkamers, coachstoelen, persruimtes en noem maar op. Het is heel erg gaaf om te zien.

Bij de bekende straat la Rambla zit de Mercado la Boqueria. Dit is een typische Spaanse markt. Je kunt er alles kopen van goeie kwaliteit. Ik vind foodhallen fantastisch, maar deze heeft iets bijzonders.

Placa Reial is misschien wel het mooiste plein wat ik tot nu toe heb gezien. Het is een vierkant plein en verstopt in een straatje van de La Rambla. Het fijne is dan ook dat er niet mega veel toeristen zijn. Er staan wat palmbomen en dat geeft al een gevoel alsof je heel ver weg bent. Er zijn heerlijke tentjes om wat te eten of drinken.

Als je alleen al door Barcelona loopt kijk je ogen uit door de mooie gebouwen en appartementen. Wat ook leuk is, als je de hele dag door de stad hebt gelopen dan kun je aan het einde van de dag en heerlijke duik in de zee nemen. Het fijne van Spanje is dat het een totaal andere cultuur is en de Spanjaarden zijn super gastvrij, je bent er echt even tussenuit.

En zoals ze in Spanje zeggen: Hasta Luego

xZara  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>