Budgetvriendelijk koken: Spaanse Tortilla

Chicanomics grijs weerIk heb een aantal jaren in Spanje gewoond. Om precies te zijn op Gran Canaria, een van de Canarische Eilanden. En met een grijze en grauwe dag zoals vandaag, mis ik de palmbomen, de zon, het strand en het Spaanse eten. Vandaar vandaag een budgetvriendelijk recept voor een Tortilla Espagnola. Ik leerde deze versie van mijn Spaanse lerares Paz. En ik wordt er nog steeds heel gelukkig van.

Wat heb je nodig?

Chicanomics budgetvriendelijk koken

  • 3 of 4 grote aardappelen
  • 6 eieren
  • zout
  • optioneel een ui, niet iedereen vindt dit lekker
  • olijolie

Hoe maak je het in 6 stappen?

Chicanomics budgetvriendelijk koken

Aardappels schillen en in plakjes snijden, dit kun je ook met een kaasschaaf doen. Ik vind het lekkerder als ze iets dikker zijn, dan heb je meer bite.

Cicanomics budgetvriendelijk koken

Ui pellen en snipperen. Even aanfruiten tot hij zacht is en dan apart zetten.

Chicanomics budgetvriendelijk koken

Goeie laag olijfolie in een koekenpan en hierin de aardappelschijfjes bakken. Ik heb een echte tortillapan, meegenomen uit Las Palmas. Maar met een gewone pan gaat het ook prima.

Eieren in een schaal breken en klutsen met zout.

Chicanomics budgetvriendelijk koken

Aardappels en ui toevoegen & voorzichtig door elkaar roeren met een pollepel. Hierna in de koekenpan doen en op een laag vuur, langzaam laten bakken tot het ei gestold is. Dit duurt zeker wel 15 minuten. Kijk uit voor aanbranden.

Tortilla omkeren met behulp van deksel, nog even laten bakken en je kunt gaan smullen.

Het eindresultaat

Chicanomics budgetvriendelijk koken

Buen Provecho!

Tips: prima voor een vegadagje. Doe er wat brood en een salade bij. Of als onderdeel van een tapasbuffet of borrelhap. Serveer er dan wat brood bij ingesmeerd met knoflook en tomaat en jamon serrano. Mmmm.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>